Startpagina

In de praktijk

Hoe gaat het in zijn werk?

Voorafgaand aan een behandeling met IHHT heeft u een consult bij dokter Alons of dokter Bolhuis. Dit consult duurt meestal 45-60 minuten.

Naast een anamnese (vraaggesprek), het bespreken van een vragenlijst en indien nodig een lichamelijk onderzoek zal er vaak een bloedonderzoek plaats vinden. Bij slecht slapen of pijnklachten zal vaak melatonine worden voorgeschreven en extra vitamine D3 (afhankelijk van de bloeduitslagen).

Aan de hand van de klachten kan het zijn dat u een voorschrift krijgt van nog andere orthomoleculaire middelen die de celstofwisseling ondersteunen met als voorbeelden van veel toegepaste middelen als magnesium, lithium, chlorella, co-enzym Q10, l-carnitine, vitamine B12, nadh, een multivitamine, ginkgo biloba of curcuma.

Het advies is om 1 tot 2 x per week een IHHT sessie te doen. Dit duurt tussen de 45 en de 55 minuten en wordt de eerste keren voorafgegaan door een HRV (heart rate variability) meting. HRV is een goede indicatie voor de hoeveelheid stress die iemand ervaart en de HRV wordt gebruikt voor het maken van de juiste instellingen van het apparaat en om te kijken of de behandeling niet te belastend is. Daarnaast houden we tijdens de behandeling continu het zuurstof gehalte in uw bloed en uw hartfrequentie in de gaten middels een puls-oxymeter die gekoppeld is aan het apparaat. Uw kunt daardoor nooit te diep in een hypoxie zakken, automatisch zal het apparaat dan extra zuurstof bijgeven. Op een beeldscherm is goed het verloop van de sessie te volgen. Tijdens de behandeling worden de volgende zaken gemeten: hartslag, zuurstofgehalte in uw bloed, zuurstofgehalte van de ingeademde lucht, ademfrequentie en de hypoxie-training-index (zie hier voor uitleg).

Gemiddeld is na 6 behandelingen een duidelijk effect op het algemeen welbevinden te merken. Het advies is om minstens 10 behandelingen te volgen als er in de eerste behandelingen verbetering optreedt. Na een serie van 10-12 behandelingen volgt een rustperiode van 3 maanden en kan eventueel nog eens een korte cyclus worden gestart. Als er verbetering is opgetreden in de energie huishouding: minder moe, meer energie dan adviseren we deze energie te gebruiken voor opbouwende zaken als meer bewegen, sporten, yoga, tai chi of lu jong.